Kokk
Kokker jobber med å lage mat, sette opp menyer, planlegge innkjøp og velge ut råvarer.
Idet daglige arbeidet må kokkene ofte sette opp meny og planlegge innkjøp. Jobber du i et stort kjøkken vil du gjerne ha en som leder arbeidet og har ansvar for innkjøp og planlegging. Ved mindre kjøkken gjør kokken dette selv.

Noen steder vil hver kokk ha ansvar for en spesiell del av matproduksjonen, for eksempel å steke kjøtt, koke sauser og suppe, tilberede grønnsaker eller lage desserter. Ved større kjøkken er det ofte flere avdelinger, og arbeidet fordeles mellom kokker og assistenter.

En kokk må kunne litt av alt, og allsidighet er derfor viktig. Selv om kokken samarbeider med servitøren, er kokken ofte å se i serveringslokalene, ute blant gjestene. Kommunikasjon direkte med gjestene er viktig.

Som kokk må du ha god kunnskap om råvarer, behandling av råvarer og tilberedningsteknikker. Næringsinnhold, matsikkerhet, allergier og intoleranser, forskjellige kulturer og religioner, og regelverk innenfor hygiene og er også temaer du må vite mye om. Som kokk må du regne med å jobbe

‍Det innebærer arbeid på kveldstid, i helgene og på helligdager. Det finnes også mange arbeidsplasser som har arbeidstid kun på dagtid og fra mandag til fredag.
Les mer
vanlige arbeidsoppgaver:
  • lage varm og kald mat
  • planlegge innkjøp og beregne pris
  • behandle råvarer
  • delta i konseptutvikling og planlegging av menyer
  • vask og renhold av kjøkken
  • kunde- og brukerkontakt
CirkA FORVENTET Lønn
Kjøkkensjefer
550 000
Kokker
440 000
Restaurantsjef
530 000